Кадър YoutubeАбдул Азис не иска да го наричат герой. За

...
 Кадър YoutubeАбдул Азис не иска да го наричат герой. За
Коментари Харесай

Той се изправи срещу дулото на терориста и го прогони! Бежанец е героят на Нова Зеландия

 Кадър Youtube

Абдул Азис не желае да го назовават воин. За цяла Нова Зеландия обаче той е воин. 48-годишният афганистанец е индивидът, чието самообладание и увереност стопират атентатора Брентън Тарант да продължи с всеобщите убийства и във втората джамия в Крайстчърч - в Линууд, написа АП, представена от TrafficNews.bg.

``
реклама

Абдул споделя, че сграбчил уред за картови заплащания и се втурнал отвън джамията, с цел да се изправи против стрелеца. Афганистанецът има четири деца, дружно със синовете си бил на петъчната молитва в джамията, когато чул приближаването на Брентън Тарант.

Терористът умъртви 50 души при нахлуване на две джамии в най-кръвопролитното всеобщо ликвидиране в актуалната история на Нова Зеландия. Той простреля 41 души в джамията " Ал Нур ", след което кара 5 км през града и нападна другата джамия, където умъртви намясто 7 души. Още две жертви на атентатора починаха по-късно от раните си в болница.

" Ако не беше Азис, броят на убитите щеше да бъде доста по-голям ", споделя пред АП Латиф Алаби, имамът на джамията в Линууд.
Алаби споделя, че чул към 1,55 ч следобяд локално време глас пред джамията и прекъснал молитвата, с цел да огледа през прозореца. Видял мъж, облечен в черно в милитъри жанр, имал каска и носел автомат. Първоначално имамът помислил, че е мъжът е служител на реда, само че по-късно видял две тела и го чул да крещи обиди.

Имамът извикал на събралите се към 80 души да легнат на земята. Те се поколебали. Тогава в помещението влетял патрон, стъклото се счупило, а едно тяло паднало покосено. Хората почнали да осъзнават, че става нещо ужасно.

" Тогава този наш брат (Абдул Азис - бел. ред) излезе напред. Той потегли след нападателя и съумя да го надвие, по този начин ние бяхме избавени ", твърди Алаби. Според имама, в случай че нападателят беше съумял да влезе в джамията, всички вътре са щели да бъдат мъртви.

Абдул Азис споделя, че изскочил на открито като крещял мощно - надявал се по този начин да попречи на стрелеца да влезе в джамията. Нападателят хукнал към колата си, с цел да вземе друго оръжие, и тогава Абдул хвърлил по него апарата.

Терористът стрелял, само че афганистанецът съумял да се изплъзне незасегнат като се прикривал зад паркираните коли. В този миг Абдул видял на земята оръжие, което нападателят бил не запомнил, взел го, насочил го и стрелял, само че не последвал изстрел.

" Той скочи в колата си, а аз хванах оръжието и го метнах към стъклото на прозореца му, то мина през него като стрела ", напомня си Абдул Азис.
Нападателят потеглил като крещял, че ще ги избие всичките. Абдул хукнал след колата и го преследвал до кръгово кръстовище. Полицията хваща терориста няколко минути по-късно.  Не почувствал боязън, когато хукнал след нападателя. Било като че ли е на автопилот.

Абдул Азис е роден в Кабул, Афганистан. Напуска родината си като емигрант, когато е момче. 25 години живее в Австралия. Преди няколко години се мести в Нова Зеландия.

" Бил съм в доста страни, тази е една от най-хубавите ", споделя той за Нова Зеландия пред " Ал Джазира ". Мислил и че е една от най-мирните и спокойните в света.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР